/ Главна прокуратура
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 36-годишен мъж, привлечен като обвиняем за опит за изнасилване. За престъплението, в които е обвинен се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3 до 15 години.

Районна прокуратура протестира мярката на мъжа, задържан с безакцизен алкохол и цигари

Обвиняемият е осъждан, с 20 присъди, за престъпления против собствеността и за едно престъпление против половата неприкосновеност. През декември миналата година  е освободен от Затвора в Стара Загора, където е търпял общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 месеца.

До момента е установено, че 36-годишния мъж е влязъл в сграда, в който работила пострадалата. Там я заговорил и й предложил да й помогне в изнасянето на маси и столове от складово помещение. Докато се придвижвали към склада, обвиняемият вкарал 19-годишното момиче в една от стаите, заключил вратата, взел телефона й, започнал да я удря по главата и тялото, с намерението да я изнасили. Свидетелката през цялото време викала и се отбранявала, като успяла да натисне паник бутон, след което дошли служители на СОТ, а извършителят избягал.

Съдът определи “задържане под стража” спрямо двама мъже за кражба на лек автомобил

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършен оглед на местопроизшествие, изготвена е техническа експертиза, лицата са освидетелствани и са назначени съдебно медицински експертизи и др. писмени доказателства.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя им. Определението на Районен съд-Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.