/ ThinkStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че на 23 януари в Стара Загора, в съучастие като съизвършители чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство и моторно превозно средство отнели чужда движима вещ - лек автомобил "Мазда CX-5" от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно я присвоят.

Съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняем за измама

В хода на образуваното срещу двамата досъдебно производство е установено, че същите се познавали и поддържали приятелски взаимоотношения. На 22 януари решили да извършат кражба на лек автомобил и се придвижили до град Стара Загора.

Осъдиха ефективно мъж за незаконно държане на взривни вещества

След като обиколили определени места в града, двамата забелязали процесния лек автомобил "Мазда CX-5" , паркиран до заведение в централната градска част. Използвайки техническо средство, те успели да отключат заключващата система на автомобила, след което го привели в движение и напуснали града.

Съдът определи мярка „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен за изнасилване

Под надзора на Районна прокуратура са събрани данни, че обвиняемите са отнели няколко превозни средства с намерение да ги присвоят, но все още се събират доказателства в тази насока. Установените до момента данни сочат за престъпна дейност, извършвана на територията на няколко области в различни населени места.

За телефонна измама: Съдът "задържа под стража" мъж осъждан 9 пъти за кражби и измами

Дейността е извършвана дълго време и при изключително добра и ефективна организация на всеки един етап. Районен съд е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Взетата спрямо тях мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд.
Апелативна прокуратура-Пловдив