/ Община Казанлък
Общинският тристранен съвет се споразумя по Проекта за бюджет 2020 за увеличение на 850 лв. на възнаграждението за медицинските сестри в детското здравеопазване на
Общината и на 660 лв. на работните заплати на помощния персонал в детските ясли.

Община Казанлък

Общинският съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание днес в кабинета на кмета на Община Казанлък. В основата на разговорите бяха предложения по Проекта за бюджет 2020 г.

Бюджет 2020: Най-големият за Община Казанлък (СНИМКИ)

В представения Проект за бюджет за 2020 година е заложено увеличение на работните заплати с 10 на сто на всички общински служители, във всички общински звена.

Община Казанлък

В заседанието на тристранния съвет взеха участие кметът Галина Стоянова, новият зам.-кмет по финанси Драгомир Петков, председателите на местни синдикални структури Цветанка Пискова - КТ „Подкрепа“ и Николай Маринов - КНСБ и Ангел Скендеров - председател на Търговско-промишлена палата - Казанлък.

Повишиха такса смет в Казанлък

Участниците в срещата обсъдиха въпроси, свързани с трудово-осигурителните отношения, колективното трудово договаряне, заетостта и икономическата ситуация в региона.

Община Казанлък

Страните в разговорите се разбраха да преразгледат анализа на приходната част на бюджета към месец април, 2020 г. и при запазване на числеността на децата в яслите, което е условие за ненамаление на бюджета им от Държавата, да се постигне увеличението на 900 лв. по Отрасловото споразумение на синдикатите.