/ Община Казанлък
Проектобюджет 2020 на Община Казанлък изпълнява заявения от кмета Галина Стоянова приоритет за по-социална политика към децата и младите хора, като подобрява и разширява грижите и към жителите на общината в затруднено положение.

Община Казанлък

Това стана ясно по време на провелото се днес в Зала №6 на Общината обществено обсъждане на проект за бюджет и инвестиционна програма на Община Казанлък за 2020 г. 

Повишиха такса смет в Казанлък

„Почти половин милион лева са заложени за трите социални мерки към младите семейства“, посочи Галина Стоянова. „Увеличени са средствата за пенсионерските клубове, еднократната помощ за социално слаби, 10% е заложеното увеличение за служителите във всички общински звена, за медицинските сестри сме предвидили 13-14% увеличение единствено, за да достигнат заплатите им заложеното в рамковото споразумение, имаме предложение за увеличение и в Спортния календар“, обяви кметът на Казанлък.

Община Казанлък

Удвоени са предвидените средства за децата и младите в община Казанлък. В проекта за бюджет са заложени 3-те социални предложения на Кмета за едногодишна финансова помощ за всяко новородено дете в община Казанлък под формата на ваучер на стойност 500 лв. за памперси и храна през първата година, едва 0,50 лв. стойност на купона за храноден на децата от 10-месечна до 3-годишна възраст в Детска млечна кухня и с 50% увеличена стойност на един храноден на децата в детските ясли и градини за сметка на Общинския бюджет, за да се хранят децата от 3 до 7 години още по-качествено и здравословно.

Търсят се обществени възпитатели в Казанлък

След обновяването на образователната инфраструктура проектобюджетът за 2020 предвижда продължаване на общинските политики за подобряване на инфраструктурата в детските градини, облагородяване на дворните пространства.

Община Казанлък

Сред най-големите заложени проекти са 145 000 лв., предвидени за реконструкция на ДГ №17 „Славейче“, Етап 2 с ремонт на покрив, подмяна на дограма и полагане на външна топлоизолация, включени са дейности по облагородяване на дворното пространство на ДГ №8 „Васил Левски“ и ДГ №18 „Пчелица“. Ще се работи и по обновяване на оборудването и уредите за игра на децата.

Нов зам.-кмет поема финансите в община Казанлък

За газификация на два от Центровете за настаняване от семеен тип са заделени 71 000 лв.
Продължава и работата по изграждането и газифицирането на единствения за Югоизточна България Дневен център за подкрепа на хора с деменция и техните близки, за което от общинския бюджет са планирани 41 000 лв.

Община Казанлък

През 2020 г., след извършения вътрешен ремонт на бившата Здравна служба в село Дунавци, предстои цялостен външен ремонт на сградата за нуждите на Защитено жилище за младежи с увреждания „Оптима“, което сега се помещава в село Овощник. За целта в бюджета са предвидени 64 000 лв.

Вдигат двойно промилите за такса смет в Казанлък?

За възрастни хора в нужда предстои Домашен социален патронаж през февруари да предложи мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете. Ще бъде извършен ремонт на офиса на услугата, който се намира в сградата на Домашен социален патронаж на ул.“Отец Паисий Хилендарски“№3 в град Казанлък.

За ремонта на сградата на най-голямото здравно заведение за извънболнична помощ - ДКЦ „Поликлиника Казанлък“ЕООД са предвидени 151 000 лв. съфинансиране от общинския бюджет, при одобрен проект от Националния доверителен екофонд в размер на 757 000 лв.

Възстановяват побратимяването между Казанлък и египетския град Луксор

Предлаганата инвестиционна програма е в общ размер 4 060 000 лв, извън преходните обекти. Преходни са: ремонт на надлез „Катекс“, финансиран със средства от Правителството 1 200 000 лв. и АПИ 1 238 000 лв, минимално, 79 000 лв. съфинансиране от общинския бюджет.

Изграждането на трети етап, приключване, водопровода в квартал „Изток“, като част от най-значимите планирани дейности по Северния обход на града с цялостен ремонт и изграждане на тротоари по улиците „Олимпиада“ и „Толиати“ в жк “Изток“ за 580 000 лв.

Възстановяват побратимяването между Казанлък и египетския град Луксор

За асфалтиране в град Казанлък и населените места са заложени общо 2 430 000 лв. Други 700 000 лв. се разпределят според брой население за инфраструктурни обекти, посочени от кметовете по места.

През следващата година предстои Община Казанлък да погаси и последните вноски в общ размер на 733 333 лв. по огромното кредитно задължение, което изплаща 8 години за т.нар.“Дупка“, терен на бившата Инфекциозна болница, изтеглено през 2014 година в размер на 4 милиона лева.

На първа тържествена сесия се събира новоизбраният Общински съвет на Казанлък

От 58,6  млн. лв., с които е разполагала Община Казанлък през 2019-а година, за 2020-а средствата са с 4 438 770 лв. повече или Бюджет 2020, в размер на 63 057 728 лв. ( без преходния остатък от 2019 ) ще бъде най-големият бюджет на Община Казанлък.

Разглеждането на проектобюджета на първо четене от Общински съвет предстои в края на месец януари, 2020 година.