Зам.-кметът Красимира Чахова участва в Световното за ветерани в Австралия
Зам.-кметът Красимира Чахова участва в Световното за ветерани в Австралия / община Стара Загора

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова се класира 7-ма, сред 15-те финалистки на 2000 м стипълчейз, по време на 22-рото Световно първенство по лека атлетика за ветерани в Пърт, Австралия. Победителка в бягането е шампионката от миналото световно първенство в Лион, испанката Мария Долорес Хименес.

Чахова успява да финишира, въпреки контузия в ахилеса и краткото време за аклиматизация на континента. „Поради различни причини и обстоятелства не винаги можем да бъдем сред победителите, по важното е в трудните моменти всеки един от нас да побеждава сам себе си, което само по себе си е голям вид успех", коментира лекоатлетката ветеранка.

За Красимира Чахова това е седмо поредно участие в световно първенство.От първото през 2005г. в Сан Себастиян, Испания, до момента има завоювани сребърен и бронзов медел, две пети места, едно шесто и две седми места.

На 22-то Световно първенство в Пърт, Австралия стартираха 4026 атлети, от които 1439 жени и 2587 мъже, от 91 държави. Поставени бяха 19 световни рекорда, сред които на 90-годишната Елена Паду, на 5 и 10 км. спортно ходене, съответно с постижения 44:28:33 сек. и 1:31:21 сек.

Следващото световно първенство по лека атлетика за ветерани е в Малага, Испания. А след седмица, на 16.11.2016 г., зам.-кметът Красимира Чахова ще участва в официалната церемония в Брюксел, на която Стара Загора ще бъде обявен за Европейски град на спорта за 2017 година.