съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Окръжен съд – Стара Загора остави в ареста мъж, задържан при специализирана полицейска операция и разследван за разпространение на наркотични вещества.
 
Според обвинението, 26-годишният мъж държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана 11,68 грама и 3,92 грама амфетамин. Част от тях той продал на двама старозагорци-на 25 и на 30 години.

Обвиняемият не е осъждан, но е лице, известно на правоохранителните органи. Въз основа на данните за личността му, установени на фона на високата степен на обществена опасност на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност, извършено при условията на продължавано престъпление и имащо за предмет различни по вид високорискови наркотични вещества, съдът приема, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.
 
Съдът счита, че на този етап от наказателното производство мярката за неотклонение “Задържане под стража” е тази, която съответства в оптимален обем на целите на закона.
 
Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.