/ DarikNews.bg, архив
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо трима мъже за телефонна измама на стойност 40 хиляди лева. Потърпевша е 45-годишна жена.

И тримата са криминално проявени-единият осъждан осем пъти предимно за измами, лежал в затвора в Ловеч. Там бил и вторият, който заради кражби е осъждан седем пъти. Третият е осъждан три пъти за измами и документни престъпления, налагани са му условни присъди.

Задържаха 66-годишен за блудство с момиче

На 21 ноември миналата година, в Стара Загора непознат се опитал да измами по телефона жената. След края на разговора тя получила второ обаждане от мъж, който се представил за полицай, който й обяснил, че в момента тече операция за залавяне на телефонни измамници и поискал съдействието й.

По думите му, средствата, които предостави веднага след залавянето на измамниците щели да й бъдат върнати. Пострадалата хвърлила през терасата 30 000 лева и 5 000 евро.

Задържаха рецидивист с 11 присъди


По-късно тримата обвиняеми-двете мулета и мъжът, който провел разговорите, се срещнали и си разделили парите.

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура се установява съпричастността на тримата обвиняеми към извършването на подобни измами на територията на Стара Загора. Те са с местожителство извън областта, живеят в населени места на територията на област Велико Търново.

Взетата мярка за неотклонение спрямо Васил А., Орлин Б. и Веселин П. може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.