Белезниците щракнаха около китките на украинския "Хитлер"
Белезниците щракнаха около китките на украинския "Хитлер" / iStock/Getty Images
Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък привлече като обвиняеми двама младежи на 17 и на 19 години, ​за кражба от дома на 89-годишна жена в Мъглиж.
​​​​​
На 24 февруари около 22 часа двамата обвиняеми решили да влязат в дома на пенсионерката през прозореца на банята й. Понеже бил малък, оттам се промъкнал непълнолетният младеж, който отключил друга врата, през която преминал съучастникът му. Двамата започнали да търсят вещи в стаята, където спяла пострадалата. На нощното шкафче намерили дамска чанта, в която имало няколко секретни ключове и портфейл с малко пари

В този момент пострадалата жена  се събудила от шума, включила осветлението и видяла двамата извършители. Те избягали от къщата, като взели чантата с вещите и парите. След това си разделили паричната сума, а портмонето и ключовете изхвърлили. Бил е подаден сигнал в полицията.

Няколко часа по-късно служители на ОД на МВР – Стара Загора – РУ – Казанлък са установили и задържали двамата извършители.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е дактилоскопна и оценителна експертиза и др.

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.