Мароканските граждани били преминали границата с водач от арабски произход на 10 март и десет дни вървели пеша
Само за два дни е осъдена 28-годишната жена за подпомагане на мигранти край Стара Загора, съобщиха от обвиението.

Тя е призната за виновна за това, че на 21 март на автомагистрала „Тракия“, км 170, в землището на община Братя Даскалови, тя е превозвала в автомобил 6 граждани на Мароко, да преминават в страната.

Заловиха 25 мигранти от Афганистан край Симеоновград

Тя се е съгласила да превози мигранти. Неин познат ѝ изпратил локация на място, откъдето да ги вземе. Мароканските граждани били преминали границата с водач от арабски произход на 10 март и десет дни вървели пеша, за да стигнат до отбивка на автомагистрала „Тракия“.

Там с кола ги чакала обвиняемата. Всеки един от тях щял да плати по 500 лева за превоза до София. Автомобилът с чужденците бил спрян от полицейски патрул на км 170 на автомагистрала „Тракия“ в землището на община Братя Даскалови.

Районният съд в Чирпан е наложил на обвиняемата наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 1000 лева.

Тя е признала вината си. Автомобилът, с който е извършено престъплението, е собственост на жената. Той е отнет в полза на държавата. Определението на съда е окончателно.