93 829 са ваксинираните до момента в Стара Загора, като с първа игла са малко над 51 000 души.

По думите на директора на РЗИ д-р Станимир Станков, данните показват, че се наблюдава спад в активността на хората във ваксинационния процес.

„Не се радваме на тази популярност като в началото, макар че сега има ваксини-желаещите са малко.

Много хора идват при нас с въпроса коя ваксина да си поставя. Правилният отговор е: поставената ваксина е правилната ваксина. Затова, при съмнения за избора, нека хората да разговарят с личния си лекар или специалист, ако са диспансеризирани“, призова директорът на Здравната инспекция.

„Галъп“: 45% от българите не са се ваксинирали и няма да го направят

Д-р Станков посочи, че по отношение на заболемаемостта в страната, град Стара Загора е със задоволителни резултати. От началото на седмицата обаче, на 14-дневна база, болните минават 300 на 100 хиляди души население. Към момента в здравните заведения има свободни легла, а при необходимост болниците имат готовност да разкрият още.

Директорът на РЗИ прие от името на специалистите в имунизационните кабинети към инспекцията грамота, която е за положеното им старание и съпричастност към ваксинационния процес. Отличието е от името на министъра на здравеопазването и бе връчено от областния управител Иван Чолаков.

За постигнати високи резултати в имунизацията бяха наградени и общопрактикуващите лекари от Дженеви ООД за най-много поставени ваксини. Ние промотираме здраве и начина за постигането му, а част от това е поставянето на ваксината срещу коронавирус, увериха наградените семейни лекари.

Старозагорският областен управител призова медицинските специалисти и занапред да работят така добре и увери, че контролът по спазването на мерките в региона, ще бъде още по-засилен.