Внасят в съда делото срещу Куйович
Внасят в съда делото срещу Куйович / netinfo
Приключило е разследването по досъдебното производство за хулиганство срещу сръбския наркобос Будимир Куйович. Обвинителният акт ще бъде внесен в Районния съд в Стара Загора до дни. Очаква се след това съда да насрочи дата за гледане на делото по същество.

Отсега не може да се каже кога точно ще се гледа делото за едро хулиганство. Най-вероятно то ще бъде насрочено преди съдебната ваканция, коментираха пред Дарик магистрати.

Припомням ви, срещу сръбския наркобос Районната прокуратура в Стара Загора образува на 7 януари досъдебно производство за престъпление по член 325, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Сръбският наркобос ще отговаря пред съда за дръзкото си поведение пред журналистите на 1 януари, когато в Съдебната палата в Стара Загора бе делото му за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" .Тогава Куйович показа неприлични жестове и се държа цинично с представителите на медиите.

Срокът за разследване на делото бе удължен с два месеца заради необхдимостта от изготвяне на експертиза.

Според законодателя “който извърши непристойни действия, които по своето съдържание се отличават с изключителен цинизъм и дързост” се наказва с лишаване от свобода до пет години.