Внасят справка за автомагистрала “Тракия”
Внасят справка за автомагистрала “Тракия” / netinfo
В четвъртък министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и министърът на финансите Пламен Орешарски ще внесат финансова справка за доизграждането на автомагистрала “Тракия". Това заяви замснстик-министърът на регионалното развитие и благоустройството Савин Ковачев. Според него ремонтът ще започне след взето от министратите решение. Задача на министерски съвет е да реши откъде ще се осигурят средствата.

От 10 дни заместник-министърът е и директор на програма ФАР. Той е предприел политика на прозрачност. Агенцията движи около 560 инфраструктурни проекта. В четири от тях са заподозрени нередности, допълни министър Ковачев. За да се избегнат такива нередности, е въведена система на двоен контрол върху разплащанията и върху дейността на всички органи, които работят по Закона за обществените поръчки. Всички преписки, по които европейската комисия е заподозряла нередности, са предоставени на министерството на финансите и министерството на вътрешните работи.

Поводът за посещениято на министър Ковачев бе стартът на ремонтните дейности на пътя между селата Елхово – Кирилово – Богомилово. Седемкилометровата пътна отсечка трябва да приключи за 130 дни. Проектът е спечелен от Община Стара Загора още преди две години. Той е част от програмата за подобряване на ифраструктурата към програма ФАР.