Великов: “Очаквах от Бойко Борисов вече да има арестувани министри!”
Великов: “Очаквах от Бойко Борисов вече да има арестувани министри!” / Дарик - Стара Загора

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи да носи отговорност за делата си, е сред предложенията на РЗС за промени в закона за работата на МВР и ДАНС.

"В предложението на ГЕРБ за промяна на закона никъде не е записано, че главният секретар на МВР носи отговорност. Ние, като консерватори, смятаме, че личността е тази, която трябва да поема отговорност, а не институцията", обясни депутатът от РЗС от старозагорски избирателен район Тодор Великов. Според него не може да се предлагат промени в закона за работата на МВР след като няма подготвена стратегия за национална сигурност. Великов допълни, че за него е "шокиращ" фактът, че председателят на управляващата партия е и вътрешен министър. "Такова дублиране на силите е опасно", допълни депутатът от РЗС.  

Тодор Великов определи като "ненормално" изхарчени парите за ремонт на Дома за социални услуги в Стара Загора.

"Хората, които работят в Национална следствена служба, трябва да стигнат до край в разследването и някой да понесе отговорност за нарушенията", заяви депутатът от РЗС.

Великов е заместник-председател на комисията, която разследва сделките на кабинета "Станишев" за последната година.

"Трябва да се следи не само за отговорност към средствата, които се харчат, но и за тяхната целесъобразност. Очаквах от Бойко Борисов да има вече арестувани министри!", коментира още Тодор Великов.

"Ще продължим 6-месечната си подрепа към новото правителство, но с този тип управление ГЕРБ си създава в наше лице опозиция", добави депутатът от РЗС Великов.