В Швейцария очакват казанлъшката роза и Долината на тракийските царе
В Швейцария очакват казанлъшката роза и Долината на тракийските царе / Община Казанлък

Казанлъшката маслодайна роза и Долината на розите и тракийските царе вече се „стягат" за представяне в Берн, Швейцария. След впечатляващото представяне на община Казанлък в Европарламента на 6 ноември 2012 г., организирано от евродепутата Илиана Иванова, поканата идва от посланика на нашата страна в Швейцария г-жа Меглена Плугчиева.

Казанлъшката маслодайна роза и Долината на розите и тракийските царе бяха основен акцент на форума, преминал под мотото „Долината на розите - България". Десетминутният филм за Долината на розите, подготвен от Община Казанлък с автор казанлъшкия фотограф и ТВ-оператор Иван Бонев, както и демонстрацията на производство на козметичен продукт на основата на розово масло, направена от специалист на фирма „Томи шоу козметик", впечатлиха присъстващите депутати от ЕП, еврокомисари, дипломати. Като отговор на този изключителен интерес идва и поканата на посланик Плугчиева Казанлък с маслодайната си роза и цялото богатство на Долината да бъде представен в Берн.

Събитието в Швейцария, посветено на България и Казанлък, е предвидено да се състои по времето, когато на родна земя се отбелязва 110-ият Празник на розата.