В Казанлък с крачкомери - към здраве и по-добър английски
В Казанлък с крачкомери - към здраве и по-добър английски / netinfo

С крачки и английски ще опознават света възпитаниците на частната езикова школа „Теди" в Казанлък, с преподавател Теодора Атанасова. Близо 30-те ученика в нея, с помощта на своята преподавателка са разработили и спечелили интересен проект, свързан със здравословния начин на живот. Проектът е под егидата на Световната организация за предизвикателства за децата.

Основната цел на тази организация е чрез различни форуми и способи да възпитава децата по света в здравословен начин на живот. Конкретната цел на проекта, спечелен от казанлъшките възпитаници на школа „Теди" е борбата със затлъстяването.

Самият проект ще се реализира в периода 15 септември - 3 ноември. За времето на неговата реализация всеки един от възпитаниците на английската школа ще носи специален крачкомер . В края на всяка седмица от проекта крачките на всички ще се събират и ще се равняват в километри. От своя страна „ навъртените"километри ще се превръщат в конкретна дестинация до някоя кътче от земното кълбо.

В края на проекта организацията - донор ще премира школа „Теди" и нейните деца с аудио материала до всяка една от извървените дестинации. Всички предоставени материали ще са на английски и в полза на обучението. Паралелно с това всяко едно от децата в школата ще получи и специален сертификат за участието си в уникалния проект на Световната детска организация.