/ iStock/Getty Images
Районен съд – Казанлък наложи едно общо наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца, чието изпълнение отложи с изпитателен срок от три години, на 54-годишен мъж заради държане на порнографски материали.
 
Подсъдимият, който е неосъждан, ще заплати и глоба от 1500 лева.
 
На 20 ноември 2018 година в Казанлък той държал на компютъра си  порнографски снимки и видео, за създаването на които са използвани лица, видимо ненавършили 18-годишна възраст. За това деяние мъжът получи наказание от три месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 500 лева.

Осъдиха мъж, разпространявал и държал порнографски материали 

Порнографските материали той набавял в периода от 17 март 2017 година до края на септември 2018 година, за което съдът му наложи наказание от четири месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 1000 лева.
 
Предвиденото от закона наказание е до една година лишаване от свобода и глоба до 2000 лева.
 
Пред Районен съд – Казанлък делото се гледа при закрити врати, а първоначално наложеното наказание бе намалено с една трета, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.
 
Разкриването на престъпленията е в резултат на извършен международен мониторинг на мрежи за обмен на данни. От специализирани софтуерни приложения бил засечен трафик на информация на територията на Казанлък, касаеща сваляне на файлове, съдържащи порнографски материали.
 
Чрез използвания IР адрес е установен и потребителят на информацията. При разследването, в компютъра, ползван от подсъдимия, са открити стотици файлове, част от които са регистрирани в международната база данни на Интерпол за детска експлоатация и порнография.
 
Районен съд Казанлък