/ IStock
Районна прокуратура - Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу З.М. за извършено от него престъпление по чл. 159, ал. 4, вр. чл. 159, ал. 2 и по чл. 159, ал. 6 от НК.

Обвиняемият М. бил привлечен към наказателна отговорност за разпространение на порнографски материали, за създаването на които били използвани лица, изглеждащи като ненавършили осемнадесет годишна възраст.

За целта той използвал компютър, свързан с интернет, и различни програми – интернет телефония, чат Skype, µTorrent и eMule, предназначени за обмен на файлове по технологията „peer to peer“. При една от тях те били достъпни за сваляне от всички потребители на мрежата eDonkey.

В хода на разследването е било установено, че в периода от 20.09.2017 г. до 23.11.2017 г., в гр. Гоце Делчев, мъжът извършил 328 такива деяния.

След свалянето на компютъра на видеоклипове и снимки с порнографско съдържание с участието на деца, той ги разпространявал в информационното пространство. Общото количество на съхраняваните от него порнографски материали възлиза на 702 броя.

Предстои делото да продължи в съда.