/ netinfo
Александър Димитров от 11a от ППМГ „Гео Милев” е големият победител в първото интернационално издание на AUBG MultiTalent Quest 2018 на Американския Университет в България.

Във финалния кръг на състезанието, който се проведе в Благоевград, тази година участваха единадесетокласници от България, Косово, Македония и Сърбия. Между тях беше и Александър, който на теста в предварителния кръг постигна максималния възможен резултат от 100 точки. Старозагорският талант е и големият победител в изключително оспорваната надпревара.
 
AUBG MultiTalent Quest се е надпревара в два кръга между ученици от 11-ти клас на училища от България и останалите балкански страни. В първия кръг учениците изпращат кратко представяне, Video-CV и решават тест по математика и английски език.

От над хиляда кандидатури са подбрани едва 64 участници за последния и най-важен кръг-тридневно състезание, изцяло на английски език, в което участниците, наречени #AmbitiousUniqueBraveGenius, показват своите знания, умения и таланти в областите Математика, Дебати, Социални предизвикателства, Изкуство и Спорт. От участниците се очаква да проявят академични познания в много области, креативност и атлетизъм.

Оценяват се индивидуалните познания и способности, както и приносът при решаването на екипни задачи и уменията за отборна работа. Многочленна комисия излъчва и награждава победителите в отделните дисциплини  и комплексните победители в цялото състезание.
 

Александър
netinfo


В закриващото събитие на състезанието и награждаването на победителите взе участие и президентът Росен Плевнелиев, който поздрави състезателите и изказа възхищението си от младите участници и надеждите си за бъдещето на младото поколение на България. Плевнелиев разговаря с Александър като основни теми бяха образованието в България и намеренията на Александър за бъдещата му реализация. 
 
Освен грамотите за участие и за първо място в състезанието, Александър получи книги, компютърни аксесоари и голямата награда на състезанието- лаптоп.