/ община Стара Загора
Отборът на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ зае първото място във викторината „1000 причини да се гордеем, че сме българи“. След тях се наредиха представителите на СУ „Максим Горки“, а до третото място стигна отборът на СУ „Васил Левски“. Всички участници получиха награди-комплект книги свързани с българската история и литература.

Какво, къде, кога в Стара Загора

Учениците показаха сериозни познания в различни области и за различни личности като Веселина Кацарова, Кольо Фичето, Ил Браун, желязната църква „Свети Стефан“. По-сложи бяха музикалните загадки с част от текстовете на песни.

Авторитетно жури в състав: Петър Калчев, директор на Регионалния исторически музей, Георги Туртуриков, правен съветник на общинския омбудсман и Петър Желязков, издател на книгата „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, оценяваше отговорите.

Ученици ще се състезават в родолюбива викторина

В състезанието участваха осем отбора от осем училища в Стара Загора: Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан; Профилирана природо-математическа гимназия  „Гео Милев”; Професионална гимназия по строителство и геодезия „Лубор Байер”; Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня”; Професионална гимназия по строителство и дървообработване „Недьо Ранчев”; Средно училище „Иван Вазов”; Средно училище „Максим Горки” и Средно училище “Васил Левски”. Отборите са съставени от по пет ученици от 9 до 11 клас.

Викторината е организирана от младите омбудсмани Бетина Радева и Калоян Максимов и е под патронажа на общинският омбудсман Надежда Чакърова.