Тържествен митинг на Шипка за Осбовождението
Тържествен митинг на Шипка за Осбовождението / netinfo

С тържествен митинг от 11 часа утре, 3-ти март на връх Шипка ще бъде отбелязана 128-та година от Освобождението на България от турско робство. Домакин на тазгодишните чествания е община Габрово. За участие в тържествения митинг се очаква вицепрезидентът на страната Ангел Марин, представители на дипломатическия корпус у нас, политици, общественици и много граждани.

Преди това от 9 часа на плодащ “Севтополис” в Казанлък с тържествена церемония ще се издигне националния флаг на страната. В 9,30 в храм-паметника “Рождество Христово” край Шипка ще се отслужи заупокойна света литургия в памет на загиналите воини за българското Освобождение. Началото на тържествения митинг започвас концерт на Духовия оркестър “Балкан” от град Габрово. Поднасянето на венци и цветя пред Паметника на свободата е от 11,30 часа.

В чест на националния празник на страната, тази вечер-2-ри март голям концерт за казанлъчани подготвя и ансамбъла за народни песни и танци “Искра”.

За поредна година община Казанлък организира безплатен транспорт за гражданите, желаещи да се поклонят пред паметта на героите на връх Шипка и вземат участие в националния митинг. Автобусите ще тръгват от 9 часа на 3-ти март от паркинга на хотел “Казанлък”.