/ netinfo
Девет художници в продължение на седмица ще рисуват исторически и културни забележителности в Стара Загора за тазгодишното издание на пленер „Дружба“. Изложбата с творбите на пленеристите ще бъде открита в галерия „Байер“ на 14 юни, от 18:00 часа. Община Стара Загора осигурява всички необходими материали и пособия.
 
До 14 юни Стара Загора е домакин на 23-то издание на традиционния пленер по живопис.
 
За участие тази година са поканени художниците – Милко Божков, проф. Лаура Димитрова от София, Валентина Лапчева от В. Търново, Росица Попчева от Стара Загора, Георги Динев от Бургас, проф. Стефан Алтъков, Минчо Панайотов от Пловдив, Румен Петков от Казанлък и Петър Петров от Стара Загора.
 
Художниците ще представят задължително по две картини в размер 50/65 см., които ще бъдат закупени от Община Стара Загора и дарени на фонда на Градската художествена галерия. В творбите трябва да се отбележи значимостта на 8-хилядолетната история на населеното място и на града със 7 имена.
 
Организатор на проявата е представителството на Съюза на българските художници в града, с подкрепата на Община Стара Загора.