„Турандот“ отново на сцената на Държавна опера
„Турандот“ отново на сцената на Държавна опера / Държавна опера Стара Загора

„Турандот" на Джакомо Пучини е отново на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 31 октомври в 19 часа.

В ролята на Принц Калаф е младият и талантлив солист на Старозагорска опера Борис Тасков. Бляскаво присъствие с глас и артистизъм на Елена Баръмова като Принцеса Турандот. В ролята на Тимур - Александър Марулев, още Ивайло Йовчев, Марк Флауър, Иван Кабамитов, Георги Динев. Диригент - Маестро Диан Чобанов. Оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора.

Режисьор на спектакъла е Нина Найденова, сценограф Борис Стойнов, художник костюми Цветанка Петкова-Стойнова, хореограф Боряна Сечанова, диригент на хора Младен Станев, концермайстор Паулина Колева.

изпълнение на операта „ Турандот" на сцената на Старозагорската опера е било на 7 март 1990 год. с режисьор Пламен Карталов и диригент Димитър Димитров. На 28 февруари 2014 година „Турандот" е поставена отново с огромен успех, с много отзиви в пресата.

„Турандот се завръща в бурно време. Сякаш сме предчувствали какво ще се случи в обществото, за да поставим като акцент въпросите на себелюбието, манипулациите от една страна и собствената хармония като избор. На финала хората с маски, които са управлявали и манипулирали буквално, са вече изринати и на тяхно идват място лъчезарните деца от Музикално-танцов театър „Маргаритки ", каза режисьорът на спектакъла Нина Найденова преди премиерата миналата година, когато в страната имаше улични протести.