Регионална библиотека
Регионална библиотека / Dariknews.bg
Тази вечер от 18:00 ч. в зала първи етаж  в Регионална библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора издателство ISU представя новата книга „Истории от 90-те” – неочаквано пътешествие, което ни връща дълбоко в света на спомените. Тридесет години след датата 10 ноември 1989, която ни изпрати едновременно и безапелационно в непребродимите дебри на историята и в необятната синева на надеждата. Ще участват трима автори, включени в книгата:

ВЕСЕЛИНА СЕДЛАРСКА е родена в Стралджа. Завършва гимназията с преподаване на английски език в Пловдив, а след това журналистика в Софийския университет. Специализира журналистика в САЩ. Работи в различни вестници, в радио „Свободна Европа“, сега работи за коментарния сайт „Редута“. Седларска е автор на няколко книги, сред които „Сънувах Мисисипи“, „Пасажерите на Ной“, „Депресията ме обича“, „България за начинаещи“ и на романа „Кладенецът“. Живее в Сливен.

КАТЯ АТАНАСОВА завършва българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“, специализира „Културни и литературни изследвания“ в НБУ. Работи като преподавател по литература, литературен наблюдател на в-к „Капител“, редактор в „Капитал Лайт“, творчески директор в рекламни агенции, главен редактор на списанията EGO и Bulgaria Air. Автор е на сборника с разкази „Неспокойни истории“ и на пиесата „Да изядеш ябълката“. Нейният разказ „Страх от глезени“ (Fear of Ankles), в превод на Богдан Русев, е селектиран за годишната антология Best European Fiction 2014 на американското издателство Dalkey Archive Press.

ДИМИТЪР КОЦЕВ – ШОШО завършва английска филология в СУ „Климент Охридски“ и кино и телевизионна режисура в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Автор на романите „Лора от сутрин до вечер“ (2004; 2011) и „Скарида“ (2015). Превежда от английски език произведения на Труман Капоти, Пол Боулс, Том Робинс. Режисьор, сценарист и продуцент на пълнометражните филми „Лора от сутрин до вечер“ (2011) и „Маймуна“ (2016), на няколко късометражни и документални филми, включително „Следеният човек“ по едноименния роман на Веселин Бранев. Режисьор, съсценарист и асоцииран продуцент на сериала „Четвърта власт“ на БНТ. Димитър Коцев – Шошо е един от режисьорите на документалната поредица „Отворени досиета“ на БНТ, на която Катя Атанасова е продуцент.