Трети младежки фестивал организира “Различният поглед”
Трети младежки фестивал организира “Различният поглед” / netinfo

36 часа модерно градско изкуство ще предложи Третият младежки фестивал „Различният поглед", който ще се проведе от 17 до 19 септември на централните градски разкопки.

Организатор и тази година е „Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед", а целта е фокусиране върху уличното изкуство, култура, музика. Street Art е нова и стихийно развиваща се форма, която позволява на артисти и любители ярко да заявят себе си като дадат на публиката възможност за споделяне и диалог.

Във фестивала ще бъдат поканени независими млади автори, творци и изпълнители, които ще предложат арт ателиета, „зелени" презентации, графити, огнено шоу, пърформанси, инсталации, алтернативна музика на живо с международни участия и още много изненади, които са подготвили организаторите. През деня в импровизираните ателиета всеки ще може да се научи как да рисува върху текстил или стъкло, да свива оригами или как да си изработи сам бижута от моделин и мъниста. Еко и природозащитни изложби и презентации, представени от сдружения „Бъдеще сега" и „Зелени Балкани", ще подпомогнат осъществяването на тясна връзка между ключови фактори в живота на съвременните младежи като социалното образование и урбанистичната култура. Спортните натури ще могат да се заредят с адреналин върху въжена градина, да „поразцъкат" хек и да се насладят на демонстрациите на паркур.

Всички участници и гости на фестивала ще посрещнат вечерта пред открита сцена на античната улица с разнообразна музикална програма. Клуб „Зараза" към Сдружение „Самаряни" ще осигури на мястото на събитието 2 микробуса, в които всички желаещи ще могат да изследват своя ХИВ/СПИН статус и веднага след това под звуците на групи, като „Оратница", "Q-Check", "Млък" и др., да изпратят своето послание с огнени фенери в небесата. Хедлайнър на музикалните събития ще бъдат гостите от Будапеща „Тhe Silver Shine", които ще включат фестивала в международното си турне.

След полунощ музикалната програма ще продължи в два от старозагорските клубове, където меломаните ще могат да се насладят на хип-хоп, пънк и хард кор в лицето на авангардни изпълнители, а в „Индустриална зона" електронна музика ще пуска унгарецът Daniel D, съвместно с диджеите от "Resonance".

Сдружение"Различният поглед" е арт организация, която обединява млади хора и творци в сферата на изкуството на територията на град Стара Загора. Създадено е на 1 юни 2009 г. и в него членуват над 35 младежи, творци и артисти.

Младите хора от сдружението очакват да бъдат подкрепени от много доброволци, а организацията има нужда и от още спонсори. Всички те могат да пишат на ел. адрес: : contact@razlichniatpogled.org или razlichniatpogled@abv.bg