Торлака
Торлака / netinfo
Един от най-провокативните и забавни съвременни автори представя завършека на трилогията „Северозападен романь“
Авторът се нарежда както сред най-провокативните, така и сред тези, които предизвикват най-много смях. И разбира се – сред най-харесваните. Най-новата книга на Стоян Николов-Торлака се нарича „Май ше ни бъде…“ и ще бъде представена в Стара Загора на 21 април „В Jazz-a”. 

“Май ше ни бъде…” е трета част от поредицата след „Северозападен романь“ и “Автономията????“. Трилогията се превърна в една от изненадите на литературния пазар. Книги, написани изцяло на диалект, предизвикаха интереса на хора далеч извън рамките на Северозападна България. 

Романите на Торлака определено нямат аналог. Някои го критикуват за прекомерната употреба на диалект, други са недоволни от вулгарния на места език, но мнозинството читатели са тези, които се влюбват в стила му. Сравняват го с Радичков, с Буковски, с Чудомир… Но всъщност няма калъп, в който да могат да бъдат вкарани пъстрите му образи, живият език, неустоимо смешните ситуации и непредвидимите истории. Затова сред най-популярните съвременни български романи се нареждат и неговите.

През предходните две години Стара Загора се запозна с първите две части на трилогията и сега идва ред на „Май ше ни бъде…“.