Технически грешки бавят конкурс
Технически грешки бавят конкурс / netinfo

Конкурсът за ремонт на детска градина №8 е спрян заради допуснати технически грешки при изготвянето на документацията, информира зам.-кметът проф.Димитър Динев:

"Грешките са на служители от общинска администрация. Сега търсим виновниците и те ще бъдат наказани.
Установените пропуски са за топлоизолация на старата част на сградата , дограмата - все неща, които не са фатални, но стилът е лош. Решихме тази практика да бъде преустановена, защото не се случва за първи път.
Конкурсът се забавя, но не означава, че ние спираме работа. Ще предложим нова оферта.". Проф.Динев коментира още, че в обществената поръчка Общината е заложила изисквания към фирмите, които се прилагат не само в големите български общини, а и в 80% от европейските градове."Това е английски стандарт".
Зам.-кметът обясни, че парите на фирмите, закупили документацията, ще бъдат възстановени и фирмите ще бъдат поканени да се явят наново след около месец.

В проектобюджета на общината за 2010 година са отделени 11 % за строителство и инвестиции. Според проф. Динев това означава, че няма да започне работа по едно от най-сериозните инфраструктурни намерения на общината-дейностите по ул."Капитан Петко Войвода".