Талантливата Галя Костова с първа самостоятелна изложба
Талантливата Галя Костова с първа самостоятелна изложба / http://tvstz.com/
Талантливата Галя Костова с първа самостоятелна изложба
79059
Талантливата Галя Костова с първа самостоятелна изложба
  • Талантливата Галя Костова с първа самостоятелна изложба

Първа самостоятелна изложба подреди в Регионалната библиотека „Захарий Княжески" старозагорката Галина Костова.

В експозицията "Частица от моя свят" са представени графики, картини със сух пастел и компютърни рисунки, отличени с призови места от международни и национални конкурси. Много от тях са представяни на изложби в почти всички градове на страната, както и в чужбина. Изложбата ще бъде експонирана до края на месец април.

„Имам три издадени самостоятелни книги, представих първия си роман през 2013, а сега представям и първата си самостоятелна изложба. И писането, и рисуването, са ми любими занимания. Провокират ме любими филми, актьори, исторически личности, но и наши съвременници, сред които Димитър Бербатов. Неговият портрет е включен в изложбата, която е подредена в библиотеката, където може да се видят и компютърни рисунки", разказа в студиото на Дарик Галина Костова, която подари на кмета Живко Тодоров портрет-графика на Васил Левски.

Да пише и да рисува-това прави Галя щастлива, а липсата на средства за издаването на нейните книги, я натъжава. Цялото интервю с талантливата старозагорка може да чуете в прикачения звуков файл.