Валентина Бонева
Валентина Бонева / ОС на БСП
Общинският съветник от БСП Валентина Бонева отправи питане към кмета на Стара Загора за продажба на недвижим имот, частна общинска собственост.

Бившият клуб в кв.„Три чучура“ преди няколко години бе предоставен за безвъзмездно ползване от спортен клуб, но наемателят така и не реализира инвестиционните си намерения. На проведеното в края на септември миналата година заседание, Общински съвет-Стара Загора прие решение за продажба на имота чрез публичен търг. Той трябваше да се проведе на 27 ноември 2019 година, с начална тръжна цена от 170 000 лв. без ДДС, припомня Бонева.

По думите й, граждани от квартала сигнализирали, че имотът е продаден и настоявали за яснота във връзка с намеренията на новия собственик. Според тях там ще се реализира обществена пералня и химическо чистене, а жителите се притесняват, че районът около обекта, както и намиращата се в близост детска ясла, ще бъдат подложени на химическо замърсяване и силен шум, поясни Валентина Бонева.

На сесията утре общинският съветник от БСП очаква информация за намеренията на новия собственик, спазени ли са всички разпоредби, реализиран ли е търгът, кога е проведен и на каква цена е продаден имотът.