среща
среща / netinfo
Над 60 възпитаници на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ се запознаха с възможностите за стажове, обучения и младежки дейности по време на среща с народния представител от ГЕРБ  Радостин Танев и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Един от най-младите депутати у нас сподели с младежите в залата  подробности за инициативата, която организират Община Стара Загора,  преподаватели и бизнес за безплатно обучение по информационни технологии. „На адрес www.4skills.eu все още може да се регистрирате и да бъдете  част от 4-модулното безплатно обучение, което ще започне до дни. Вече има около 150 участника. Не се стараем това начинание да бъде поредното обучение, което ще ви даде знания, целта ни е освен да получите базови умения и теория по информатика, роботика, то и да се запознаете с пътя, по който добрите идеи се превръщат в добър бизнес, да можете да мислите предприемачески“, каза Радостин Танев.

 „Европейският съюз предоставя за всеки млад българин редица възможности  за усъвършенстване на уменията, обогатяване на знанията чрез пътувания и професионален опит още докато учи или следва в университета. Представих част от основните програми на ЕС, с цел да стимулираме активността на младежите да бъдат част от програми като Европейския корпус за солидарност, Еразъм или стаж в европейските институции. Също така, този тип инициативи допринасят да вдъхнем така нужния ентусиазъм за Европа в най-младото поколение“, обобщи темата на срещата един от активните евродепутати Ева Майдел.

На  www.evamaydell.eu има специална секция, в която младите хора могат да получат информация за проекти и програми, които да им бъдат полезни.