/ netinfo
Старозагорец се оплакал на горещия телефон на общината от сутрешния звук на камбаните на Катедрален храм „Св. Димитър“. Множество сигнали са получени за силна музика от заведения и от музикални уредби на открито, както и от струпване на шумни компании в междублокови пространства и паркове.
 
На горещия телефон: Сигнали за опасни дървета и клони и силна музика

След подадена информация и извършена проверка от екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ са обезопасени две катерушки – люлка и въртележка, в парк „Артилерийски“. Предстои оглед на всички съоръжения, които се използват от деца. Подаден е сигнал за младежи, чупещи съоръжения на детска площадка до блок №172 на ул. „Св. Троица“.
 
Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в Студентски град, около блок №8, в кв. „Железник“, както и в село Богомилово. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.
 
На горещия телефон: Сигнали за бездомни кучета и тийнейджъри, чупещи детски люлки в парк

След получена информация на Горещия телефон са взети мерки по ремонт на лампи от уличното осветление и светофарни уредби, както и за обезопасяване на улични шахти, премахнати са изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 13 до 15 юли, са отчетени близо 100 сигнала като над 30 са за неправилно паркирани автомобили.