Старозагорец е световен шампион по муай тай в тежка категория
Старозагорец е световен шампион по муай тай в тежка категория / Общинска администрация - Стара Загора

Кметът Живко Тодоров награди световния шампион по муай тай в тежка категория - старозагорецът Костадин Костов от Спортен клуб „ХАРА". Младият спортист стана първи на Световното първенство за аматьори в Банкок, Тайланд в края на март. Днес той получи поздравления от ръководството на Общината и сувенир с един от символите на общината - паметника на Митрополит Методий Кусев.

Костов завоюва световната титла в категория + 91 кг. В състезанието, което се провежда под егидата на краля на Тайланд, са участвали 59 държави. Муай тай е силов спорт, с твърд стил и се отличава с най-освободения ударен правилник. Двубоите са протекли при тежки условия, заради високите температури - около 33 градуса и влажността на въздуха.

Старозагорец е световен шампион по муай тай в тежка категория
netinfo
Личният треньор на спортиста Красимир Коруков и собственика на СК „ХАРА" Наско Стоянов хвърлиха светлина върху развитието на бойните спортове в града на липите, което има вече 30-годишна история. Те подчертаха, че високите спортни успехи са резултат от натрупване на знания и опит. Те поставиха и някои наболели проблеми, като липса на топла вода, тоалетни и отопление в залите, които общината им е предоставила безвъзмездно. Направено бе и предложение за подписване на договор с общината, който да позволи да се търсят средства по европейските програми.

В отговор, председателят на ПК по спорт и младежки дейности в ОбС Маноил Манев съобщи, че на предстоящата сесия през април ще бъде внесено предложение за разпределението при ползване на спортните зали. Открита е процедура за включването и на част от физкултурните салони на училищата. Манев информира още, че е създадена временна комисия за подготовка на предложение до Министерството на образованието да бъде променен статута на Спортното училище „Т. Каблешков" в Стара Загора, като се превърне в държавно.