Старозагорци свързват забраната за пушенето с принципа Разделяй и владей
Старозагорци свързват забраната за пушенето с принципа Разделяй и владей / Sofia Photo Agency, архив
Старозагорци свързват забраната за пушенето с принципа "Разделяй и владей"
57891
Старозагорци свързват забраната за пушенето с принципа "Разделяй и владей"
  • Старозагорци свързват забраната за пушенето с принципа "Разделяй и владей"

Застудяването, което неизбежно предстои и което постепенно настъпва и в Стара Загора, се приема с неспокойство от пушачите. Освен това прогнозата на собствениците на заведения в града за приходите им през студените дни никак не е положителна. Репортерска проверка на Дарик показа, че хората все още се радват на слънчевите дни и няма празни маси отвън по заведенията. В прикачения звуков файл може да чуете как ще се справят пушачите през студените дни, когато в същото време искат да изпият по кафе в приятелска компания.

Старозагорци прозират зад забраната за пушене на обществени места принципът „Разделяй и владей!". Застанали на два противоположни лагера, хората забравят за значимите теми на деня и изместват фокуса на личностно ниво. Така управляващите могат да си правят каквото си решат, а техните грешки - бързо се забравят, коментират старозагорци.

Други са от доволни по-доволни, че и техният глас вече се чува. За непушачите става въпрос. Техните опоненти обаче са привърженици на предходния закон, който позволяваше съществуването на заведения за пушачи и такива за непушачи. Клиентът сам прави своя избор и няма недоволни, мечтаят привържениците на „златната среда".