/ Dariknews.bg
Антон Андонов бе избран за член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО. За членове на Национален Организационен Съвет от Област Стара Загора бяха избрани Красимир Червилов, Николина Николова, Николина Горова – от Община Стара Загора,а от Община Павел Баня Николай Марков. За член на Организационно Ревизьорна Комисия бе избран общинския председател Евден Николов. Изборът бе част от седмия конгрес на ВМРО.

Конгресът прие декларация за бъдещето развитие на ВМРО-БНД, в която е записано:

"Ние сме убедени, че съвсем скоро патриотизмът ще има още по-стабилни позиции във властта в България и поставяме началото на стратегическия път към пълноценно и патриотично управление на страната. Това е волята на българите.

Нашата задача е да се подготвим за това управление с разум, с обединение на всички мислещи български политици, с надпартийно съгласие, с експертност и дългосрочно мислене. Поставяме началото на постепенното изграждане на мрежа от патриотични и консервативни личности, организации, партии.

Формулата на „Обединените патриоти“ вече показа и доказа, че това е пътят. Сега започваме да надграждаме. Поредна стъпка е кандидатурата на нашия съратник Ангел Джамбазки. И зовем всички честни български патриоти, без значение на коя партия симпатизират, къде са по света, да намерят начин и да подкрепят листата на Ангел Джамбазки. Защото така българският патриотизъм ще има по-силно представителство в Европа"