Нов председател на Административния съд в Стара Загора
Нов председател на Административния съд в Стара Загора / Dariknews.bg, архив
Кандидатът за кмет на Павел баня Станимир Радевски подаде жалба в Административен съд Стара Загора. Тя е против решение на Общинската избирателна комисия от 28 октомври, с което е обявен за победител в местния вот Иса Бесоолу.

В жалбата се твърди, че резултатите, отразени в протоколите на СИК на територията на Община Павел баня и обявения от ОИК резултат от проведения избор, не отразяват действителната воля на избирателите. Жалбоподателят иска от съда да постанови спиране на изпълнението на решението на ОИК – Павел баня. 

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 11 ноември от 10:00 часа.

На 27 октомври Иса Бесоолу, кандидат на ДПС, спечели вота в Павел баня за кметския стол. Той получи подкрепата на 3 998 души или 51.65%. Станимир Радевски,  издигнат  от ВМРО, остана втори с резултат 18.17%. За него са гласували 1 406 души.

На кметските избори преди четири години кандидатът на ДПС за кмет на община Павел баня Иса Бесоолу обжалва в Административен съд - Стара Загора резултата от изборите за градоначалник.  На балотажа на 1 ноември 2015 година  Станимир Радевски запази поста си. Тогава той бе издигнат от обединение от партии (ВМРО - Българско национално движение, партия Българска социалдемокрация, АБВ, Реформаторски блок и подкрепен на балотажа от ГЕРБ). На балотажа Станимир Радевски получи 50,24% (4070 действителни гласа). Бесоолу получи 4031 гласа.