Стабилизира се състоянието на бившия Тубдиспансер
Стабилизира се състоянието на бившия Тубдиспансер / Dariknews.bg,архив

През последните два месеца състоянието на бившия Тубдиспансер се стабилизира. Изплатени са 22 хил лева задължения към НАП, персоналът е получил възнагражденията си, няма изтичане на кадри, а последната заработка на Специализираната болница за лечение на пневмофтизиатрични заболявания е 72 хил лева. Данните представи новият управител д-р Чавдар Попов пред Председателския съвет.

В началото на декември миналата година на извънредно заседание Общинският съвет реши д-р Попов да управлява временно Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания в Стара Загора. Пред заседателите д-р Чавдар Попов заяви, че е запознат с тежкото финансово състояние на лечебното заведение, но увери, че ще положи всички усилия да стабилизира болницата до провеждане на конкурса.

През изминалите два месеца бившият Тубдиспансер не е натрупал нови задължения и има възможности за по-ефективно управление, посочил управителят на специализираната болница. Какви стъпки да бъдат предприети за стабилизиране ще се набележат през лятото, а д-р Чавдар Попов ще бъде изслушан от Председателския съвет отново през месец март, информира председателят на местния парламент Емил Христов.