Спаси живота на децата е мотото на седмицата за безопасно движение
Спаси живота на децата е мотото на седмицата за безопасно движение / Областна администрация Стара Загора

Специализирани полицейски операции за използването на колани в автомобилите и за неправилно пресичане на пешеходците, проверки около училищата с цел установяване дали са осигурени безопасни условия за преминаване, са само част от мероприятията, които Пътна полиция ще проведе от утре до 10 май. Тогава се отбелязва третата глобална седмица на ООН за безопасност на движението. Тази година тя ще премине под надслов „Спаси живота на децата".

От Пътна полиция Стара Загора ще проведат серия беседи в училища и детски градини от областта за безопасното движение, а учениците ще бъдат запознати Декларацията на децата за безопасно движение по пътищата.

Дейностите, които всяка община и ангажирана институция предвижда в седмицата за безопасно движение, бяха представени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, с председател областният управител инж. Георги Ранов още в края на март. Те бяха съгласувани с присъствалите на форума зам. областен управител Мариана Кръстева, Делян Славов, началник сектор „Пътна полиция", ръководители на общинските комисии по безопасност на движението и на различни институции и организации, чиято работа е свързана с безопасността на движението по пътищата.