Елена Нонева
Елена Нонева / netinfo
Политическо споразумение за обединение ще сключат трите социалдемократически партии у нас :ПД Социалдемократи, Социалдемократическа партия и Обединени социалдемократи.
 
Новият политически проект ще работи за активното развитие на социалдемокрацията в България, коментира лидерът на ПДС Елена Нонева. „Периодът, който пропуснахме от 1990 година до сега, вече може да бъде преодолян. Очакваме към нас да се присъединят и останалите социалдемократически партии, които все още развиват активна политическа дейност. Считаме, че е време да се сложи край на политическите пристрастия и да се започне процес на единение, за който се говореше от години”.
 
Социалдемократите смятат да участват на предстоящите евроизбори, избори за НС и местни избори с новото обединение. Нашата заявка е за още по-сериозно участие в политическия живот на страната, както на национално, така и на регионално ниво, поясни Нонева. Тя обаче беше категорична, че социалдемократите няма да влизат в коалиция с БСП. „Няма да работим с тази партия. От 1990 година до сега бяхме в коалиция два пъти с тях и мисля, че е крайно време ръководството на социалистите да разбере, че  ние можем без тях, но те не могат без нас. Нашата заявка е да бъдем алтернатива на сегашното управление на страната, каквото за съжаление сега няма. Опозицията се доказва като такава, когато има действия, а не като предизвиква скандали в обществото”.
 
Трите социалдемократически партии ще се обединят в общ политически проект на 21 април в София.
 
ПДС има структури в Старозагорско, без община Опан, с членска маса от около 1500 души.