Снаха и свекърва се съдят, делата свързани с EVN се увеличават
Снаха и свекърва се съдят, делата свързани с EVN се увеличават / dariknews.bg, архив

Приблизително 300 дела свързани с електроразпределителното дружество EVN са били заведени през изминалата година в Районния съд в Стара Загора. Това потвърди председателят му Росен Чиликов, който уточни, че част от тях са за неизплатени сметки. Той обясни, че има увеличаване на делата, за неточно определена сметка и заключи, че броят на недоволните, които търсили правата си в съда се е увеличил драстично от средата на миналата година до момента.

Чиликов допълни, че пет от наказателните постановления за нарушение на Закона за обществените поръчки срещу бившият кмет Светлин Танчев са били отменени. Председателят на районния съд се обяви и за електронното призоваване, като според него няма никакъв проблем това да се практикува при фирми и юридически лица. Той изрази притеснението си от натовареността на колегите му заради все още незаетите два щата поради липсата на обявен конкурс.

Едно от най-интересните дела пък през 2012-та е свързано с насилие между снаха и свекърва, информира съдия Милена Колева от гражданското отделение на Районния съд в Стара Загора.