Слънчево настроение и незабравими емоции в Елхово за 85-годишнината на местното читалище
Слънчево настроение и незабравими емоции в Елхово за 85-годишнината на местното читалище / община Стара Загора

В старозагорското село Елхово отбелязаха 85 години от създаването на НЧ „Кирил и Методий 1931". Светлият повод и слънчевия неделен ден събра на площада в центъра на населеното място малки и големи - участници в програмата и гости на общоселското веселие.

От името на кмета Живко Тодоров присъстващите на тържеството поздрави секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. Искрени и сърдечни благопожелания към всички читалищни дейци, които днес с делата си пишат съвременната историята на местния духовен храм, отправиха и кметовете на селата Сулица, Сладък кладенец, Малка Верея и Казанка, както и представители на няколко читалища от региона.
В програмата прозвучаха изпълненията на самодейките от Елхово, Сладък кладенец и Лозен, а с най-много аплодисменти съвсем естествено и по право бяха наградени малките чаровни таланти от детски танцов състав „Тракийче" при НЧ „Г. Бакалов 1933" Стара Загора с ръководител Росица Христова.

По време на тържеството бяха отличени с грамоти най-активните читатели, дарители и дейци. Специална грамота за цялостен принос получи председателката на читалището Деля Видева, благодарение на всеотдайността и усилията на която преди няколко години читалището възстанови своята дейност след продължително прекъсване.