Шофьори на протест заради затворен път, плашат с блокада
Шофьори на протест заради затворен път, плашат с блокада / DarikNews.bg

Да бъде разрешено преминаването на тежки камиони през пътя Опан-Гълъбово, поискаха на мирен протест близо стотина превозвачи, които снабдяват региона със суровини и инетртни материали. Шефове на транспортни фирми изчисляват, че заради затворената 17-километрова отсечка, търпят сериозни финансови загуби.

Отсечката от републиканския път е затворена още от пролетта, коментираха превозвачите. „Шофираме по обиколни маршрути, а пътищата и там са в отчайващо състояние. Има дупки до кръста, камионите се разбиват, а частите за тях са скъпи. Една обиколка от 20 километра излиза някъде около 15 лева. Ако имате 30 камиона, разходите ви ще скочат към 500 лева", изчисляват шефовете на транспортните фирми, които въпреки дъжда се събраха на мирен протест, близо до „Брикел" и издигнаха плакати с надписи "Пътищата са за всички" и "Плащаме винетки-получаваме забрани".

Шофьори на протест заради затворен път плашат с блокада
netinfo

Един от протестиращите, който има автопарк от 20-тина камиона, е готов да премести бизнеса си в друг регион, където пътят е по-добър и има по-добри бази. Тук има къде да се работи, но вижте по какви пътища шофираме, обясни Светослав Павлов.

По информация на Областно пътно управление ремонтът на отсечката е струвал малко над 13 млн. лева, но не е завършен заради липсата на средства за покриващия слой.

Недоволните шофьори се заканиха, че ако до няколко дни не се вземат мерки, ще блокират пътища с тежка техника.