община Стара Загора
община Стара Загора / община Стара Загора
За поредна година Община Стара Загора ще се включи в кампанията на „Зонта клуб“ Стара Загора под надслов- „Зонта Казва Не на насилието над жени и момичета“.

Днес в 17:30 часа сградата на местната администрация ще бъде осветена в оранжево и това ще постави началото на световната инициатива „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”.

„От 2012 година „Зонта клуб“ Стара Загора се стреми да събуди общественото внимание и да създаде нетърпимост към този бич на нашето съвремие. Всяка година, се стремим да оцветим в оранжево - цвета на кампанията, нашия град, вярвайки, че по този начин все повече хора ще станат част от добрата воля и ще спрат да си затварят очите пред най-малките прояви на насилие и незачитане на човешките права“, обясняват организаторите.

Целта на мащабната акция е повече хора да разберат за кампанията и да се заговори все по-открито за проблема с насилието във всичките му форми, защото единствено с общи усилия, всяко едно общество може да се прави с проблемите на насилието, агресията и тормоза.