Семеен театър всеки петък в Стара Загора
Семеен театър всеки петък в Стара Загора / Куклен театър Стара Загора
"Семеен театър" всеки петък в Стара Загора
37619
"Семеен театър" всеки петък в Стара Загора
"Семеен театър" всеки петък в Стара Загора
  • "Семеен театър" всеки петък в Стара Загора
  • "Семеен театър" всеки петък в Стара Загора

От началото на февруари стартира новото предложение към малки и големи на кукления театър в Стара Загора. Става въпрос за т.нар. Семеен театър. Всеки петък от 18:00 часа малчуганите и техните родители могат да се забавляват заедно с постановките в кукления театър и то на специална цена. Семейният билет предвижда по 25% намаление на цената на всеки един билет, който родителите закупят. Така от 4 лева на човек, билетът за петъчните пиеси ще е по 3 лева. Първото представление от поредицата е на 4 февруари, когато ще се играе "Буратино".

От тази година продаденият билет става основна единица, по която ще се формира бюджетът на даден културен институт. Kуклените театри ще получават по 10 лева за продаден билет. Според директора на кукления тетатър в града на липите Дарин Петков това е добра възможност да се откроят тези тетри, които работят и полагат усилия, какъвто е и старозагорският куклен театър. Но не е обмислена някакъв вид компенсация в ситуации като грипната епидемия в момента в региона.

Какви заглавия ще се играят и как ще се отрази новият начин на финансиране на тетъра разказа за Дарик директорът на кукления тетатър в града на липите Дарин Петков. Чуйте прикачения звуков файл.