Сдружение Самаряни с нов сайт
Сдружение Самаряни с нов сайт / DarikNews.bg, Николина Пенчева

Сдружение "Самаряни" пусна нов медиен сайт с богато интерактивно съдържание. Този сайт е изключително важен, тъй като представлява ефективен инструмент за комуникация.

В новата версия на сайта вниманието се фокусира върху всички социални услуги, които Сдружението предоставя на уязвими групи и хора в риск. Елементът, който е вграден в цялостната взия на сайта са стандартите за добро управление на неправителствена организация", каза Димо Димов, мениджър стратегическо развитие и планиране.

Стандартите включват прозрачност, организационна структура, контрол и отчетност, набиране на средства и конфликт на интереси.

Сайтът ще бъде на български и английски език.

Различни изследвания показват, че човек прекарва минимум 2 часа от времето си на ден „онлайн", което превръща Интернет в неизменна част от нашето ежедневие. В края на месец януари ще бъде пусната и мобилна версия на сайта.

На 14 декември Сдружение „Самаряни" отбеляза своята дванадесета годишнина. В навечерието й, организацията получи признание и висока оценка за доброто управление и начина, по който популяризира дейността си.

Сдружение „Самаряни" е член на Инициативата „Стандарти за добро управление", чиято цел е да стимулира процеса на саморегулация в НПО сектора и да налага доброто управление като стандарт в сектора, както и да работи за подобряване на нагласите на обществеността към НПО сектора. Инициативата стартира през 2009 като проект на фондация "Работилница за граждански инициативи" с финансовата подкрепа на Балканския Тръст за демокрация.