С концерти и антични възстановки честват Празника на тракийските царе
С концерти и антични възстановки честват Празника на тракийските царе / Община Казанлък

Колко вида съдове за вино са използвали траките? Какви са били дрескодът и модните изкушения на древността? Кои природни стихии са почитали и омилостивявали траките? Колко са могилите в Долината на тракийските царе?
На тези въпроси любопитните ще открият отговори по време на проявите от 24 до 30 август в Казанлък, посветени на уникалното тракийско наследство.

Събитията по иновативния проект „Докоснати от древността" обединяват различните форми на традиционни и съвременни изкуства и неочаквани гледни точки, твърдят от Община Казанлък.

В Празниците на тракийските царе активно ще участват най-младите „наследници на траките".

На 25 август ще се проведе стрийтпарад с диджеи и платформа от София, който ще завърши с дискотека на централния площад „Севтополис", а за 28-ми август е осигурена открита сцена за младежките рок и поп групи.

В ревюто на тракийски облекла на 26-ти ще участват младежите от танцовите формации, за да представят възстановка на антични костюми, танци и ритуали. Същата вечер казанлъчани и гостите на града ще се насладят и на интерпретацията на българска традиционна музика в изпълнение на Деси Добрева. В във възстановка на живота на траките ще участват дори и най-малките казанлъчани - те ще майсторят антични шлемове, щитове и оръжия в парк „Розариум".