ковид кабинет Казанлък
ковид кабинет Казанлък / община Казанлък
Екип на РЗИ – Стара Загора провери правилата на работа на COVID-кабинета към ДКЦ „Поликлиника – Казанлък“ по повод на сигнал за нарушения.

В протокола от извършената проверка са дадени указания на управителя на здравното заведение д-р Петър Лучев за спазване на противоепидемичните мерки, недопускане на струпване на много хора и осигуряване на дистанция между чакащите пациенти.

РЗИ – Стара Загора препоръчва също стриктна дезинфекция след всеки пациент и се е разпоредила за прибиране на разположени отвън столове поради невъзможност за извършване на дезинфекция.

Припомняме, че за да се избегне струпване на хора пред пробонабиращия кабинет бе въведен график за работа с предварително заявен час на телефон 0431/51232 във времето от 14 до 17 часа за насочените за тестване от личен лекар със зелен талон пациенти.

Ето и останалите правила:

-Записаните пациенти попълват декларация, предоставена от работещия лаборант в кабинета преди извършване на тестуването.

-Самонасочилите се пациенти (хора, които нямат направление и/или не са здравноосигурени) се тестват в кабинета от 17:00 до 17:30 часа.

-Получаване на резултатите от бързия антигенен тест се осъществява в рамките на 45 мин. от взимане на пробата.

-При положителен антигенен тест на пациента се взима проба за PCR тест. При позитивен PCR РЗИ уведомяват на посочения в декларацията телефон.

Призоваваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки и да бъдат отговорни към себе си и другите!