Ръководството на БСП-Стара Загора се срещна с новия лидер на партията
Ръководството на БСП-Стара Загора се срещна с новия лидер на партията / Пресцентър

Председателят на Областния съвет Васил Самарски и заместниците му Румяна Динева и Ваня Стоева се срещнаха с председателя на Националния съвет на Българската социалистическа партия Михаил Миков и с негови заместник-председатели в София.

Срещата, по инициатива на националното партийно ръководство, е част от поредицата срещи за организация и подготовка на предсрочния вот през месец октомври. В разговора участва и народният представител в 42 НС от Стара Загора Георги Гьоков.

Областното ръководство представи организационното политическо състояние на общинските партийни структури, дискутирана бе ситуацията, формирана през последните месеци и в Старозагорската партийна организация.

Каква да е конструкцията на проектолистата за 43 НС в Старозагорски регион обсъдиха участниците в срещата на „Позитано". Дискутирани бяха и виждания на общинските партийни организации за водач, коалиционен партньор, професионални качества на кандидатите, процентно съотношение между мъже и жени, присъствието на младежи, гражданска квота и др.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за избирателна активност, промяната на резултатите на БСП, съответстващи на поставените цели, както и ефективното взаимодействие с НС на БСП, с оглед реализиране на партийната политика за промяна на България.