Рудник Трояново - 3 стана на 50 години
Рудник Трояново - 3 стана на 50 години / DarikNews.bg

Най-младият рудник в "Мини Марица-изток" ЕАД - "Трояново-3" отпразнува своя 50-годишен юбилей. На церемонията присъстваха областният управител Живка Аладжова, депутати от Старозагорски избирателен район, ветерани, работили десетилетия в рудника, официални гости от Министерство на икономиката и енергетиката, кметове на общини в региона, миньорите от „Трояново-3" и управленческия екип на дружеството. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион отслужи молебен за здраве и благополучие.

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток" ЕАД Георги Златев поздрави гости, ветерани и работещи в дружеството:"Всички знаем, че 50 години са и много и малко. Зависи от какъв ъгъл ще ги погледнем. За хората от рудник „Трояново-3" и за целия екип на „Мини Марица-изток", изминалите 50 години са време на израстване и на доказване, защото тук хората създават историята на българския открит въгледобив."

Той връчи благодарствени адреси на Виолета Динева Енева, която е най-старият работник в рудник „Трояново-3" и на Милчо Добрев Господинов - най-дългогодишен работник към настоящия момент. В момента в рудника работят 1700 човека.

В Информационния център на „Мини Марица-изток" ЕАД беше открита изложба „Рудник „Трояново-3" през годините " експонирана от Археологическия музей в Раднево. По-късно бяха поднесени венци и цветя на Архитектурния комплекс „Св. Иван Рилски".