училище насилие
училище насилие / iStock/Getty Images
Ученици от ПГЕ „Джон Атанасов“ няколко пъти са тормозени от група роми, в района на училището.

За тревожната ситуация алармира Моника Маринова, майка на деветокласничка. „Вчера, по думите на дъщеря ми, децата са били подгонени от мъж от ромски произход.  По-късно към него се присъединили още роми, които били с пръчки , а един даже и с брадва. Те успели да хванат едно от децата и са го набили. Днес в голямото междучасие над 10 роми отново са притеснявали учениците извън района на гимназията. Ръководството извикало униформените, а учениците са силно изплашени. Тези инциденти не са единични, за съжаление“, разказва притеснената майка.

Моника Маринова настоява да се организират полицейски патрули по маршрута, по който ежедневно преминават
подрастващите.

„Маршрутът на училището е малко особен и заради ремонтните дейности, които текат наблизо. Децата минават под моста и тези нападения стават точно там. Като родител на дете настоявам да се организират различни патрули от полицаи по целият маршрут- от училището до спирката на Чайка, откъдето си хващат автобусите, за да могат децата да стигнат живи и здрави.

Очаквам някакво съдействие от МВР и Община Стара Загора и насоки какво може да се направи в случая“, пише притеснената майка в социалните мрежи.