Разследват служители заради съучастник на Куйович
Разследват служители заради съучастник на Куйович / netinfo

Има резултати от проверката на Апелативна прокуратура по сигнала, че бившият митничар Михаил Янков е прехвърлил имоти в следствения арест в Стара Загора, съобщават от Апеативната прокуратура в Пловдив.

Припомняме ви, Янков е обвиняем по дело за организиране и трафик на наркотици, заедно със сръбския наркобос Будимир Куйович, старозагореца Николай Писков и столичния бизнесмен Стойко Дойчев. Прокуратурата започна проверка заради това, че Янков е успял да продаде имоти,  докато е в ареста в Стара Загора.

Наказателни производства срещу длъжностни лица в Стара Загора, Свиленград и Нова Загора е образувала прокуратурата заради продадените имоти, съобщи  говорителят на Апелативна прокуратура Пловдив Пенка Богданова. Производствата са за подадена непълна информация, поради което е допуснато обвиняемият по делото бивш митничар да извършва разпоредителни сделки със свои имоти от ареста.

В Стара Загора ще се установява кой е допуснал подписването на пълномощно от Янков на съпругата му, с което тя е получила правото да продаде два автомобила и търговска база за метали на фирма “Олимпус”. Ще бъдат разследвани и нотариусите, участвали в изготвянето на документите по сделките.

По разпореждане на Окръжна прокуратура -Хасково ще се търсят длъжностните лица от службата по вписванията в Свиленград, които са подали на магистратите непълна справка за имотите на Янков, също така е възложена проверка заради бездействието на дознател от ОДП-Хасково.

Наказателно производство е започнало и срещу служители от службата за вписвания в Нова Загора.

Непълна информация относно имотите на Янков в Нова Загора е постъпила и от Службата по вписване в този град – отговорено е, че липсват вписани обстоятелства относно притежавано от него недвижимо имущество, което не отговаря на истината.  Янков притежава от 2004г. две дворни места и къща в с. Стоил войвода, общ. Нова Загора. Окръжна прокуратура – Стара Загора е изпратила на 19.06.2008г. по компетентност на Окръжна прокуратура – Сливен събраните материали за образуване на наказателно производство срещу виновно длъжностно лице.