пожар
пожар / Dariknews.bg
Работи се по всички версии, в това число и за умишлен палеж. Това съобщиха от старозагорската пожарна след като тази сутрин огън унищожи напълно ресторанта на хотел „Железник”.

Заради силно задимяване е съществувал и реален риск за живота и здравето на хората, които са били в хотелската част. Всички те обаче са евакуирани навреме, няма пострадали, обясни гл. инсп. Антон Колев. „Пожарът е локализиран и ликвидиран на площта, на която е избухнал-ресторанта на хотела. Нанесени са големи щети. Извършена е и евакуация на гостите на хотела и на двама служители. Те са започнали и първоначално гасене, но не са успели да овладеят огъня с ръчни противопожарни уреди.

пожар
Dariknews.bg

 
Имало е реален риск за живота и здравето на пребиваващите там заради силно задименото вътрешно стълбище. Някои от хората са били прегледани и освободени, няма жертви, няма тежко пострадали”.

пожар
Dariknews.bg

 
Назначена е пожро-техническа експертиза, която трябва да установи причините за пожара. Към момента се работи по всички версии, в това число и за умишлен палеж. „Има данни за това”, потвърди гл. инсп. Антон Колев.

пожар
Dariknews.bg

 
Заради пожара бяха евакуирани 43 души, сред които двама от персонала. Сигналът за огъня е подаден в 4 .19 часа тази сутрин, на място са пристигнали три противопожарни автомобила.